Pláže ve Slovinsku


Slovinsko je přímořský stát a má tedy krásné pláže, které omývají azurové vlny Jaderského moře.  Nabízí jak poklidné přírodní pláže, tak i městské pláže, které se nachází ve městech přímo u moře a dost často jsou perfektně vybavené. Záleží na vás, zda preferujete klid a zvolíte přírodní pláž anebo máte rádi městkou pláž, kdy si z lehátka a z užívání si v moři zajdete do restaurace na fajn oběd či limonádu. Některé pláže jsou placené a některé jsou zcela zdarma. Městečko Koper nabízí oblázkovou městkou pláž plně vybavenou toaletou, sprchou a převlékárnou.

pláž

Děti si na této pláži mohou zadovádět na dětském hřišti a zde je vstup zdarma. V Koperu si můžete vybrat také placenou pláž přímo u hotelu Žusterna, kde je k dispozici bazén a aquapark. Izola je také krásné město jehož břehy omývá Jaderské moře. Město také nabízí placenou a neplacenou pláž. Placená pláž Simonův zaliv nabízí i tobogán a najdete tu také pozůstatky kamenného mola z dob antiky. Neplacená pláž se nachází přímo u majáku. Můžete si užít travnatou louku a dřevěné ležení. Schovat se před sluníčkem můžete do stínu borovic. Městečko Piran nabízí koupání přímo na promenádě a také zelenější pláž Fiesa s borovicemi a příjemnými oblázky a pozvolným vstupem do moře.

piran, slovinsko

Portorož také nabízí pěknou městkou pláž se vstupem zdarma a cukrárnou Cacao. Slovnisko také nabízí přírodní pláže a mezi nejlepší slovinské přírodní pláže patří pláž v letovisku Ankaran. Krásné je také letovisko Strunjan s přírodní rezervací Strunjan. Nedaleko se nachází pláž Měsíční záliv. Jedná se o přírodní pobřeží pod útesem. jenže je tam často hodně lidí. Pak se dá využít placené koupaliště Talaso Strunjan. Pokud si nechcete koupat na koupališti a chcete skrz jen něj projít na přírodní pláž, lze to v tomto případě zdarma. Tak neváhejte a užijte si skvělou dovolenou.